Elevfrågor

Här hittar du svaren på de allra vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte svar på dina frågor nedan finns vår kundservice som gärna hjälper dig via mail.

Hur utför jag ett allergitest?

Om du misstänker att en kund är känslig eller har eventuell allergi så är det alltid bra att göra ett allergitest eller så kallat pricktest. Detta gör man enklast genom att applicera lite av vätska nummer 1 och vätska nummer 2 i armvecket på kunden just för att man har tunn hud där så har man allergi så visar det sig alltid enklast på det området. Låt vätskorna sitta på i några minuter och ta sedan bort med blöta pads. Skulle det vara så att kunden är känslig mot vätskorna kommer hon att bli röd kring området, är man däremot allergisk så kan det ge utslag direkt eller så kan de ta upp till 24h innan man märker något då får man oftast utslag som kliar. Om hon är allergisk rekommenderar vi att hon avstår från behandlingen men är hon däremot bara känslig så går det att genomföra behandlingen, var bara noga med att vätskan inte kommer på huden eller i ögat! 

Man kan dessutom vara allergisk mot frans-och brynfärg så det kan vara bra att testa även det, gör då på samma sätt som ovan för att utesluta ev allergi.

Om en kund vill ha både lash- och browlift kan jag utföra båda samtidigt?

När det gäller en kombinerad behandling av lash- och browlift så kan man antingen göra lash- eller browlift först och sedan den andra var för sig. Men för att spara tid och vara så effektiv som möjligt så brukar vi göra behandlingarna parallellt samtidigt. Vi börjar då med att rengöra båda områdena och sätta pads under ögonen. Därefter fäster vi önskad spole på ögonlocken och limmar upp fransarna och därefter brynen om dessa ska limmas. Lägg sedan vätska nummer 1 på 3/4 av fransarna som vanligt och låt verka i önskad tid, ta bort vätskan med torra pads och applicera sedan vätska nummer 1 på brynen och låt verka för att sedan ta bort även den med torra pads. Därefter applicerar du vätska nummer 2 enligt instruktionerna på fransarna och låter verka rätt tid varpå du tar bort den med blöta pads för att sedan applicera vätska nummer 2 på brynen och verka i rätt tid. Ta sedan bort fransarna från spolarna, avlägsna lim från ögonlocken och brynen om de är limmade. Färga fransar och bryn för att därefter applicera vätskorna nummer 3 och nummer 4 på både fransarna och brynen samtidigt för att verka i önskad tid och ta sedan bort allt enligt instruktionerna.

Går det bra att jag mejlar mina modellbilder till Niccis modellmejl istället?

Det går tyvärr inte att skicka dina modellbilder till denna [email protected] under själva utbildningen då vi behöver dem i vår utbildningsplattform där vi kan godkänna dina modeller så du kommer vidare i din utbildning. Systemet är dock skapat att fungera även från mobilen så det går bra att du loggar in via din telefon på niccibeauty.se och laddar upp dina bilder via telefonen direkt i plattformen. Efter avslutad utbildning kan du alltid använda [email protected] för att komma i kontakt med oss och självklart få feedback på dina arbeten eller andra funderingar du har.

Vilken hashtag ska jag använda mig av när jag vill visa vart jag gått min utbildning på instagram?

För att tagga dina fransar eller bryn använd #MyNicciLashlift & #MyNicciBrowlift

Min kund är allergisk mot nickel kan jag använda RefectoCil Blue/Black ändå?

Vissa kunder kan vara allergiska mot nickel och då rekommenderar vi inte att använda färgen som ingår i kurskitet. För kunder som är kraftigt allergiska mot nickel rekommenderar vi istället att du använder RefectoCil Pure Black. Observera dock att detta enbart gäller om kunden är kraftigt allergisk, de allra flesta kunder får inte en reaktion av färgen som följer med i kurskitet. Den ger även en djupare svart färg och därför vill majoriteten av kunderna oftast ha den.

Hur länge håller era lash- och browliftprodukter?

Vätskorna håller oöppnade i 8 månader.

Hur beställer jag hem mitt certifikat?

Du hittar ditt certifikat på utbildningens startsida eller under fliken mina certifikat varifrån du själv kan printa ut det. Skulle du önska ett inramat certifikat kan vi självklart skicka ett sådan, priset för detta är 299 kronor plus frakt.

Går det att använda vanligt lösögonfranslim som är vattenlösligt för att göra lash- & browlift?

Du bör inte använda vanligt vattenlösligt franslim då det är av en annan konsistens som inte låter lashliftvätskorna tränga igenom på ett korrekt sätt.

Hur ser man om en kund har skador på sina fransar, hur ser det ut?

Om fransarna är skadade brukar topparna se spröda och sköra ut. Om du någon gång sett hur ett hårstrå ser ut om det har utsatts för eld så brukar man kunna likna detta med ett par skadade fransar. Topparna krullar ihop sig lite och ser sköra och torra ut.

Om man till en början kommer att arbeta hemifrån och inte på en salong, vad är då en rimlig prissättning?

Oavsett om du sitter hemma eller på salong och arbetar är det viktigt att du tar tillräckligt mycket betalt för att täcka produktkostnaden och den lön du önskar. Generellt sett behöver man ta ungefär 500 kronor inklusive moms för varje arbetad timme så utifrån det kan du utforma din prissättning. Anledningen till att det är just 500 kronor är att först försvinner 100 kronor i moms, cirka 50-100 kronor i produkt- och andra kostnader, varpå det är 300 kronor som du sedan behöver skatta och betala egenavgifter på. Då får du ut mellan 150-200 kronor i timmen i lön efter skatt. Du kan ta något mindre när du arbetar hemifrån är eftersom du ju då inte har samma kostnader i hyresavgifter mm. Vårt svar ovan är som du förstår något förenklat men en riktlinje du kan gå efter. De flesta som är nyutbildade inom lash- och browlift och arbetar hemifrån brukar ta någonstans mellan 300-500 kronor per behandling. I takt med att man utvecklas och blir bättre brukar de flesta öka priset till cirka 500-800 kronor per behandling. Utför du både lash- och browlift kan du erbjuda ett kombinerat pris.

Kan en person som har ögonbrynstatuering få en browlift utförd?

Det går jättebra att utföra en browlift på en kund som har tatuerade ögonbryn. Det enda viktiga är att brynen är helt läkta innan. Har kunden öppna sår eller skorpor vid ögonbrynen eller på huden i närheten så avvakta med att göra ett browlift och vänta tills det har läkt ut. Permanentvätskan svider i sår och kan irritera huden och göra läkningen långsam.

Jag ser att vissa använder plastfolie mellan vätska 1
och 2 men det är alltså inget som behövs med era vätskor?

Det stämmer att vissa använder plastfolie efter vätska 1 och 2. Detta gör man för att skynda på verkningsprocessen då plastfolien medför att det blir varmare och värme gör alltså processen snabbare. Det är inget fel att göra så men vi rekommenderar inte att man använder plastfolie innan man är riktigt varm i kläderna eftersom det kan vara svårt att veta exakt vilken tid man ska använda och man i och med att det går fortare riskerar att överpermanenta brynen.

Är det vanligt att kunder reagerar på någon av vätskorna? Vad gör man i så fall?

Nej, det är inte så vanligt att kunder reagerar på vätskorna, men är man orolig att en kund skulle vara allergisk så kan man göra ett så kallat pricktest där man lägger lite vätska i armvecket på kunden för att se hur huden reagerar. Skulle ingenting hända så är det bara att köra på men om hon är allergisk rekommenderar vi att hon avstår från behandlingen. Är hon däremot endast något känslig så går det att genomföra behandlingen, var bara noga med att vätskan inte kommer på huden eller i ögat! Har man en allmänt känslig kund så kan det vara så att man kan lätt kan bli röd på området där det har kommit vätska, det är ingen fara och brukar lägga sig men se bara till så att du får bort all vätska från huden om det är något som har kommit utanför. En viktig grej att tänka på också är att absolut inte få in någon vätska i ögat om du gör en lashlift eftersom att det kommer svida väldigt mycket i kundens öga, det är inget som är farligt men det kan upplevas som väldigt obehagligt för kunden.

Browlift och browlamination, vad är skillnaden?

Kärt barn har många namn som man säger, browlift kallas även browlamination och det finns också märken som har sina egna namn för behandlingen. Vi har valt att kalla vårt för browlift. Det är i stort sett samma sak det som skiljer är märket och de exakta produkterna som används under behandlingen.

Jag sitter och pumpar men inget kommer ut ur sprutan, vad kan jag göra?

Det du kan försöka är att skaka pumpen och rikta den uppåt när du pumpar.

Hur ofta kan man göra en N°3 boosting- och/eller en N°4 keratinbehandling?

Varken N°3 boosting eller N°4 keratin innehåller några skadliga ämnen utan tvärtom, bara massa vitaminer och oljor samt keratin som är bra för hårstråna så de kan man göra hur ofta man vill.

Mitt lim har blivit trådigt, varför?

Limmet kan lätt bli klibbigt och trådigt om det har varit öppnat ett tag och locket inte varit helt åtskruvat. Ett nyöppnat lim ska kännas lent, tunt och vara lättapplicerat. Observera dock att limmet är lite trådigt i sig, detta för att det ska fästa bättre och inte lossna under behandlingen. 

Kan man färga fransarna medan de sitter fast på spolen?

Ja det kan man. Du färgar fransarna efter No2 precis som vanligt även om du färgar på spolen, det enda du kan tänka på är att spolen kan bli lite missfärgad men det går att rengöra ganska bra med hjälp av rengöringssprit.

Varukorg